Afvænning og terapi på misbrugscenter

Afvænning og terapi på misbrugscenter

Alle mennesker kan komme ud i et misbrug – især hvis de i forvejen er disponeret for at udvikle afhængighed. Der er meget stor forskel på, hvorledes vi som individer takler de hårde kår, livet en gang imellem byder os. Mange mennesker reagerer ved at udvikle et misbrug af et stof, som kan hjælpe dem til at flygte fra den ubarmhjertige virkelighed. I særdeleshed alkoholisme eller pillemisbrug opstår ofte på baggrund af livsændrende begivenheder, som kan være meget for en svag sjæl – for eksempel en hård og grim skilsmisse, et dødsfald i den nærmeste familie, eller en fyring fra et job, som udgjorde hele eens identitet.

Når først afhængigheden har slået sine skarpe kløer i et menneskes sjæl, er det meget vanskeligt at slippe ud af dette dødsgreb. Hvis en alkoholiker eller en narkoman ikke modtager hjælp, vil misbruget ende med at tage livet af vedkommende. Dog ikke før det har frataget den misbrugsramte hans eller hendes eksistensgrundlag, familie, venner, bolig og måske endda vedkommendes egen identitet.

Få hjælp til at komme tilbage til livet med et ophold på et misbrugscenter

Er du blandt dem, som er på vej ud i et svært misbrug, er det vigtigt, at du søger professionel hjælp. Når du læser dette, har du allerede erkendt dit problem, og dermed taget det største og svageste skridt i den rigtige retning. Derfor fortjener du et kæmpe skulderklap – det er super godt gået!

Herfra bør du kontakte et misbrugscenter, hvor du kan få råd og vejledning til, hvorledes du kommer resten af vejen til helbredelse. Dit næste skridt kan for eksempel være et ophold på et misbrugscenter, hvor du kan modtage kompetent og professionel misbrugsbehandling og afvænning.

Hos Behandlingscenter Stien kan du i et forløb på cirka fem uger gennemgå en afvænnende behandling med Minnesota modellen – kontakt de dygtige misbrugskonsulenter på behandlingscenter-stien.dk