Emaljering af badekar – hurtigt, nemt og billigt

Emaljering af badekar - hurtigt, nemt og billigt

Et badekar, som har tjent sin familie i mange år, kan godt gå hen og blive noget slidt i betrækket. I et badekar, som typisk er emaljeret på indersiden, vil denne slitage som regel manifestere sig i grimme, gulligt brune plamager, som føles ru i overfladen. Dette skyldes, at kalk, rust og okker fra vandrørene aflejrer sig de steder hvor emaljen er allermest eroderet, og dermed sårbar. Disse plamager ses som oftest foran badekarrets afløb i bunden og rundt om armaturer og rør, og er for det meste temmelig uappetitlige af beskue.

Derfor vil de fleste afholde sig fra at age lange, lune karbade i et slidt badekar, hvilket da også er vældig fornuftigt. De misfarvede plamager er nemlig ikke blot grimme at se på – de danner også grobund for diverse bakterier og svamp, som hygger sig i de hud og sæbe rester, som hænger fast i de ru aflejringer. Dit gamle og slidte badekar kan således udgøre en decideret sundheds risiko, hvis du fortsat benytter det som ramme om din hjemmespa, eller bader dine små børn deri.

Red badekarret med en ny emalje

Dette behøver dog ikke at betyde, at du skal skrotte det gamle badekar og købe et splinternyt. For det første er dette en særdeles omkostnings tung affære – for det andet er det slet ikke nødvendigt. For en brøkdel af den pris, det koster at skille sig af med et gammelt badekar og installere et nyt, kan du nemlig få en dygtig håndværker til at genskabe den stærke og blanke emalje.

På få timer vil en faglært badekarsmaler kunne rense dit gamle badekar op og påføre en ny emalje, som kan holde i mange år. Emaljen, som består af uretan og akryl, skal blot hærde op i et døgns tid, før dit badekar er klar igen.

Læs mere om emaljering af badekar på emaljering-af-badekar.dk