Er en luft til vand-varmepumpe dyr?

Er en varmepumpe dyr? Svaret er at en varmepumpe har tjent sig ind efter en 5-6 år og med en forventet levetid på 15-20 år er det en særdeles god investering, hvis man gerne vil have en mindre varmeregning, samtidig med en mere miljøvenlig energikilde.

Der findes grundlæggende 3 forskellige typer af varmekilder. Den dyreste og mest effektive benytter jordens varme som via rør bliver omdannet til varme i din bolig. En varmepumpe der benytter sig af jordvarme kræver at der graves rør ned i jorden. Har du en sø i din have kan den også bruges. Hvor mange rør der skal graves ned afhænger af hvor stor din bolig er, derfor kan du kun få en varmepumpe, hvis din have er stor nok. Nogle gange kan man grave rørene ned i jorden i stedet for.

Har man ikke lyst til at få gravet hele haven op eller er haven ikke stor nok, kan man i stedet får en luft til vand varmepumpe. Den fungere efter samme princip. En pris på luft til vand varmepumpe er bestemt af hvor stor din bolig er. Den sidste type kaldes luft til luft. Den er den langt mindst effektive, men prismæssigt også langt billigere. Derfor anbefales den også til sommerhuse eller kolonihaver hvor man ikke opholder sig hele året.

Få den nødvendige rådgivning

Er du interesseret i at få en varmepumpe, bør du få rådgivning af en autoriseret installatør så du er sikker på at du får den rigtige. Installatøren kan udregne hvor stor varmepumpen skal være for at din bolig er sikker på at være varm nok. Er din bolig i flere etager er det nødvendigt enten at installere flere varmepumper eller også skal der trækkes rør til de andre etager.

Når du ændre din varmekilde til en varmepumpe skal kommunen give tilladelse. Din autoriseret installatør kan hjælpe dig med at udfylde papirarbejdet. Det er også en god ide at give BRF Kredit besked om, at du har en ny varmekilde.