Hvad kan du gøre ved et stennedslag?

Hvad kan du gøre ved et stennedslag?

Skulle det irriterende uheld være ude og din rude bliver ramt af et stennedslag og det er nødvendigt at få det lavet eller få udskiftet ruden er det en god ide at søge efter carglas for at få den bedste pris og service. Nogle gange er det muligt at lave ruden hvis nedslaget ikke er så stort. Hvis revnen ikke er større end en 2 kr., er det muligt for en reparatør at lave den. Prismæssigt er det langt billigere, hvis det er muligt at få ruden lavet end at få den udskiftet. I dag er der meget elektronik i en rude og det gør det dyrt og besværligt at udskifte den. Det er heller ikke altid at mekanikeren har den helt rigtige rude på lager og skal bestille den hjem. Det tager dog sjældent mere end en dag. Nogle forsikringer, men ikke alle dækker stennedslag.

Hvad skal du gøre?

Hvis uheldet har været ude, er det vigtigt at du så hurtigt som muligt stopper med at køre bilen. Jo mere du kører efterfølgende, jo større er risikoen for at revnen arbejder videre og bliver større og så kan hele ruden springe. Det er ikke alene farligt, men det gør også at hele ruden skal udskiftes. 

Mange gange er det muligt at få en reparatør ud med det samme og få ruden lavet. Det tager max 20 min. så er den lavet og du kan køre videre. Det er en forudsætning at det ikke regner. Ruden skal være tør når den laves. Det sker ved at reparatøren først rengøres ruden. Tilføjer lim og ved hjælp af et specielt vakuum værktøj sikres det, at der kommer lim ud i alle hjørnerne. Til sidst får limen en omgang UV varme, som både fjerner den overskydende lim, men også gør ruden glat og pæn igen.