Hvorfor døgnbehandling for alkoholmisbrug?

Hvorfor døgnbehandling for alkoholmisbrug?

Hvis du har et stort forbrug – et misbrug, af alkohol, så kræver det alkoholbehandling, før du kan komme ud af det. Du har måske prøvet på at stoppe selv, men hver gang har det været et spørgsmål om tid, før du er faldet i igen. Afholdenhed er nemlig ikke løsningen. Misbruget er et symptom på et underliggende problem. Får du ikke løst problemet, så vil misbruget vende tilbage. Det vil derfor ikke virke at tage antabus og tro, at du nu er ædru alkoholiker, for sandsynligheden for et tilbagefald er stor. En mere effektiv behandling mod alkoholisme er at tage på et misbrugscenter med døgnbehandling, såsom dette: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Analyser viser størst succes med døgnbehandling

Der er analyser, der viser, at døgnbehandling er den alkoholbehandling med størst succesrate. En døgnbehandling foregår typisk således, at du indskrives i 5-6 uger. Behandlingen består naturligvis af afrusning, men det gælder også om at komme ind til kernen af problemerne, så du kan få en stabil hverdag op at køre igen og føle dig som et helt menneske. At komme ud af alkoholafhængighed er ikke noget, der sker over natten. Det kræver en stor indsats, tålmodighed og ikke mindst de rette værktøjer til at bekæmpe trangen til alkoholen.

Farligt at stoppe fra den ene dag til den anden

Det kan være farligt at stoppe med indtaget af alkohol fra den ene dag til den anden, hvis du har et meget stort forbrug. Alkoholabstinenserne kan være direkte livstruende i sådan en situation, hvorfor det er yderst vigtigt, at der er kompetente fagfolk omkring dig, der hjælper dig med at trappe ned.

Tag på misbrugscenter

Et anbefalelsesværdigt misbrugscenter er Behandlingscenter Stien. Her vil du blive mødt af læger, psykiatere og misbrugsbehandlere, der kan hjælpe dig på rette vej. Ofte ligger der også andre problemer bag, så du har også mulighed for juridisk rådgivning. Familien er ofte også dybt berørte af misbruget, så det er også muligt at tale med familieterapeuter.