Kom ud af misbrug og slip af med afhængighed på et misbrugscenter

Kom ud af misbrug og slip af med afhængighed på et misbrugscenter

Alkoholisme og afhængighed af receptpligtig medicin er to af de mest udbredte former for misbrugsskabende afhængighed i Danmark. Langt de fleste danskere har haft en af de to – eller begge – typer misbrug tæt inde på livet i løbet af tilværelsen, enten som pårørende eller som misbrugsramte.

Begge former for afhængighed er stærke modstandere, som er vanskelige at bekæmpe på egen hånd. Derfor bør man, så snart man har mistanke om, at én af dem er på færde, hurtigst muligt søge professionel hjælp. Man kan for eksempel kontakte et misbrugscenter, som har stor erfaring med – og ekspertise inden for – behandling af afhængighed, hvad end det drejer sig om receptpligtig medicin eller alkohol.

Hvordan ved jeg, om min kæreste eller ægtefælle er ramt af et misbrug?

Det er faktisk overraskende let at spotte et begyndende eller i gang værende afhængigheds betinget misbrug. Man skal bare vide, hvilke tegn man skal kigge efter. Uanset om du har mistanke til et pille- eller alkohol misbrug, skal du være opmærksom på særlige symptomatiske ændringer i vedkommendes adfærd. Det kan for eksempel være, at han eller hun er begyndt at forsømme sine jobmæssige forpligtelser med en langt højere frekvens end før hen.

Afvigende psykisk adfærd som for eksempel irritabilitet og en lavere tolerance tærskel er også advarsels signaler. Og så skal du selvfølgelig være opmærksom på, om din kæreste eller ægtefælle virker, som om han eller hun skjuler noget. Misbrugere er nemlig verdensmestrer i bedragets kunst, og ved godt, at det ikke er smart at lade stofferne ligge frit tilgængeligt. Derfor vil vedkommende prøve at gemme flaskerne eller pilleglassene rundt omkring, for på den måde at holde sin afhængighed skjult.

Når først misbruget er afdækket, og du og din nærmeste ønsker at tage hånd om problemet, kan Behandlingscenter Stien hjælpe med kvalificeret misbrugsbehandling og støtte til at komme videre. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk