Maler på Amager giver tips til at male træværk

Træværk er flottest, hvis det er malet pænt. Står du overfor et malerprojekt, hvor du skal male træværk – fx en garage, en facade eller et hegn – så er det bedst, hvis du griber det an på den rette måde. Læs med her, og få malerens bedste råd.

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at maling af udendørs træværk ikke kan udføres i al slags vejr eller hele året rundt. Det kræver nemlig gode forudsætninger at skabe et godt resultat; luftfugtighed og temperatur skal være i orden.

Dernæst skal det siges, at det er essentielt at være både omhyggelig og ordentlig, når du maler gammelt træværk. Alternativt bliver resultatet sjusket at se på.

Vi har talt med en maler på Amager, der har fire gode råd til dig, der skal male træværk.

De fire råd

1) Rengør overfladen. Det er irriterende, men det er nødvendigt. Overfladen skal rengøres med en blanding af vand og rengøringsmiddel til træværk, og hvis brædderne er meget beskidte, kan det være nødvendigt med grundrens.

2) Fjern løs maling. Igen er det irriterende, men du kommer ikke udenom det, hvis du vil have et flot og professionelt resultat. Sidder der gammel, løs maling på træværket, skal det fjernes – det gør du ved enten at slibe eller skrabe malingen af.

3) Start med grunder, inden du går videre til malingen. Grunder beskytter bedre mod svampe og alger, og med tiden vil du værdsætte besværet med at grunde først.

4) Husk at bruge træbeskyttelse. Når du er færdig med at grunde, og grunderen er tør, er det tid til at gå i gang med at male. Her er det vigtigt, at du maler med træbeskyttelse, så brædderne kan klare vind og vejr fremadrettet. Vælg en bestemt farve eller gå med transparent træbeskyttelse – alt efter hvad der passer bedst til dit hus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *