Mange typer af biler

Mange typer af biler

En bil er vel bare en bil, tænker du måske?

Hvis du derimod spørger en bil-elsker, vil du få et helt andet svar, men vi vil heri lande et sted derimellem og forklare lidt overordnet om de forskellige typer af biler, der findes på markedet.

Dette indlæg går ikke i detaljer og fortæller om nærmere specifikationer omkring bilens sammensætning og mekanik. Dette indlæg er tænkt som en mindre, ikke udtømmelig, forklaring til, hvilke typer af biler, der blandt andet eksisterer. Derfor kan alle mennesker være med her.

Som det første findes der almindelige personbiler, som nok er dem, du ser flest af på vejene. Disse er hovedsageligt forhjulstrukne, og hvis du allerede nu undrer dig over, hvorfor vi begynder at gå i dybden med lid detaljer, er det fordi, man nogle gange omtaler en anden biltype som et samlet hele under betegnelsen “firehjulstrukne”.

Disse firehjulstrukne køretøjer er gode at have i svært terræn, hvor det er vigtigt at have et godt greb med ujævne underlag under sig og derfor kunne trække bilen på alle fire hjul. Disse biler har ofte tykkere dæk og er højere hævede, end personbiler er det.

Så findes der blandt andet limousiner, der egentlig fremstår som personbiler, der er blevet “trukket i”, så de er blevet lange. Her er der plads til mange feststemte mennesker.

Du kan også få en ladvogn, hvilket er en smart investering, hvis du skal transportere større ting ad gangen, og du måske ikke har anhængerkrog eller trailer, du kan benytte hver gang.

I virksomhedssammenhænge ser man også, at der kører kassevogne rundt, hvor der er påsat logoer, slogans og kontaktinformationer på et givent firma. Det er ofte virksomhedejeren selv eller en medarbejder med en identisk vogn, der kører rundt med det relevante arbejdsudstyr indeni, der kunne være håndværkerværktøj eller maler-udstyr for at nævne et udvalg

Vi håber, du er blevet lidt klogere på nogle biltyper, da dette langt fra var en fyldestgørende liste, men du kan for eksempel se disse og flere her: https://www.biltorvet.dk/