Ren wellness med maling af badekar

Ren wellness med maling af badekar

Et stort badeværelse med et rummeligt badekar er rent luksus – i hvert fald hvis pågældende badekar er i velholdt stand, og fremstår lækkert og indbydende. Et slidt badekar kan der imod have den stik modsatte effekt. Når emaljen på et badekar bliver udsat for slitage gennem flere år, sker der gerne det, at kalk og okker samt sæbe- og hud rester aflejrer sig i den slidte emalje, hvilket giver anledning til en gullig-brun misfarvning og en ru overflade.

Disse aflejringer er både grimme at se på og uhygiejniske, da de fungerer som grobund for bakterier og svamp – så du har nok begrænset lyst til at bruge dit badekar til afslapning og wellness, da det ikke lige frem indbyder hertil. Samtidig kan aflejringerne ikke fjernes ved almindelig rengøring af badekar, uanset hvor meget du end skurer og skrubber. Her skal krassere midler i brug.

Maling af badekar – alternativet til udskiftning af badekar

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at skifte dit badekar ud med et helt nyt et af slagsen. Et badekar, som kun har overfladiske skader i emaljen, kan nemlig sagtens repareres, og komme til at stå som nyt. En professionel håndværker kan nemt slibe de grimme aflejringer bort, og hernæst tætne badekarret med ny, hurtigt tørrende emalje, som gør dit badekar lækkert at se på.

Det materiale, som anvendes til emaljering af badekar, består af akryl og uretan, hvilket giver en blank og skinnende overflade, i hvilken kalk og okker ikke kan aflejre sig. Den ensartede emalje er smuk at se på, og selve processen med oprensning, slibning og maling af badekar tager ganske få timer. Dit badekar er klart til anvendelse efter højst et døgn, da det er den tid, det tager den nye emalje at hærde op.

Du kan læse mere om rensning og maling af badekar på https://badekarsmaler.dk/maling-af-badekar/