Smukt smil og stærke tænder med regelmæssige besøg hos tandlæge

10 December 2018
Astrid Pedersen
Smukt smil og stærke tænder med regelmæssige besøg hos tandlæge

Leder du efter en dygtig tandlæge, som kan håndtere såvel dine tænder som din modvilje mod tandlæger på professionel vis? Så bør du gøre din research grundigt. Lider du af moderat til svær tandlægeskræk, er det nemlig vigtigt, at din tandlæge forstår at behandle patienter som dig.

Behandling af patienter med tandlægeskræk bør først og fremmest være menneskelig og empatisk. Tandlægen skal kunne give patienten al den tid, vedkommende har brug for, for at kunne tage imod behandlingen, og give tandlægen mulighed for at undersøge munden. For kun på den måde kan de farlige og smertefulde sygdomme i tænder og tandkød opdages og forebygges i tide.

Vælg den rette tandlæge i dit nærområde

Det er altid en stor fordel at være tilknyttet en fast tandlæge – især hvis tandlæge besøg ikke lige er din livret, eller du har decideret tandlægeskræk. Derfor bør du fortrinsvis kigge på de tandlæger, som har til huse omkring dit hjem eller din arbejdsplads, således at du ikke skal rejse langt for at komme til tandlæge.

Ud af de lokale tandlæger, som findes, bør du vælge en med åbningstider, som passer til dit skema, således at dine randlæge aftaler ikke kommer i karambolage med dine øvrige aktiviteter – for eksempel dit arbejde. Og endelig er det en stor fordel, hvis tandlægen har mulighed for online booking – det gør nemlig selve processen med at oprette en aftale noget nemmere.

Din tandlæge bør være vant til at arbejde med patienter, som lider af tandlægeskræk. Kun på den måde kan du få opbygget et tillidsforhold til din tandlæge, hvilket kan bevirke, at du fremover vil passe dine halv- eller helårlige tandlæge besøg, og dermed holde dine tænder stærke og dit tandkød sundt i mange år fremover.

Plus1 er din lokale tandlæge i Rødovre, som tilbyder personlig og kompetent behandling inden for alle grene af tandbehandling. Læs mere på plus1.dk

More articles